Posted on

Kaedah Promosi Online Bisnes simkad

Kaedah promosi online bisnes simkad by santai niaga

Kaedah promosi bisnes simkad - Tone excel

KAEDAH PROMOSI secara ONLINE Facebook (fb) : Bisnes simkad Tone excel

kaedah promosi secara online
kaedah promosi secara online

Untuk menjalankan bisnes simkad Tone excel ini, saya menggalakkan anda mempromosikan nya 90% secara online.

Zaman nak jumpa jumpa orang, nak keluar rumah pergi terangkan kepada orang sudah ketinggalan zaman. Kerana cara tersebut amat memenatkan dan makan masa. Selama mana anda boleh bertahan dengan cara tersebut?

Dan juga, ramai lagi saudara2 dan rakan2 yang anda ada?

Terlalu banyak kah masa yang anda ada? sedangkan anda sibuk bekerja, sibuk macam2 lagi. Itu belum kira anda menghadapi penolakan lagi.

Cara online amat mudah, tak perlu jumpa orang selalu.

Promosi hanya menggunakan handphone atau komputer sahaja.

In fact,

Kerja anda hanyalah promote, promote, Promote.

Bisnes simkad - prepaid that pays
Bisnes simkad - prepaid that pays > kaedah promosi

And,

Dan jika ada yang berminat, mereka akan menghubungi anda. Mereka akan tanya beberapa soalan untuk pengesahan atau untuk lebih memahami, anda jawab, mereka puas hati, dan tanya bagaimana nak join, suruh mereka bank in kan di dalam akaun anda dan anda pos kan simkad pada mereka.

With this in mind

Adakah kaedah promosi bisnes simkad Tone excel secara online mudah?

Kaedah promosi secara online - AutoDownline Websystem
AutoDownline Websystem

Mudah kalau anda belajar, kalau tak mahu belajar, apa pun memang susah.

Ok, disini, saya akan terangkan teknik & kaedah promosi secara online. Ia terdapat beberapa pelajaran yang anda perlu pelajari.

First,

Pelajaran Kaedah promosi bisnes simkad Tone Excel >

1> Persiapan sebelum buat promosi online.

2 >Iklan dan promosi bisnes simkad Tone Excel di facebook profile, facebook page, facebook groups & email.

Kaedah Promosi bisnes simkad Tone Excel secara online > 1

Persiapan sebelum menjalankan promosi bisnes simkaTone excel di facebook - Kaedah promosi online

Update Cover Photo dan Update Profile Picture anda.

Cover photo: Letakkan gambar samada anda sedang mempromosikan bisnes simkad Tone excel ini atau gambar anda sekeluarga.

Profile Picture: Mestilah letak gambar wajah anda sendiri, jangan letak gambar kucing ke, gambar pemandangan ke, gambar anda pakai topeng ke, gambar anak atau gambar baby.

Unfriend - orang2 yang bukan prospek. Ini sangat penting, jika anda ingin jadikan fb sebagai tempat mencari pelanggan, maka fb anda mestilah dipenuhi dengan prospek. Prospek adalah orang2 yang pada dasarnya logik akan menjadi pelanggan anda.

Jangan biarkan fb anda dipenuhi dengan orang2 yang tak mungkin akan sertai Tone excel lagi.

By all means

Jadi anda kena pakar dengan ilmu unfriends - Kaedah promosi

Siapa yang mesti anda unfriends kan:

* orang yang sudah join bisnes simkad Tone excel dan juga orang yang promosikan sebisnes dengan kita seperti, Tone plus, onexox, myprepaid dan sewaktu dengan nya.

* Unfriend juga orang kuat berpolitik, orang bercinta, orang yang suka bergaduh, orang yang suka menyalahkan orang lain, orang yang sombong, kerana mereka ini tidak sesuai menjadi pelanggan kita. Mereka ini akan 'down' kan anda didalam perjalanan kita seterusnya. Jadi singkirkan mereka diperingkat awal lagi.

* Unfriend juga orang yang tiada langsung profile picture, tidak aktif dan juga friends mereka dibawah 50 orang.

In fact,

Anda boleh guna beberapa teknik untuk melakukan teknik unfriend ini. - Kaedah Promosi

Apabila anda sudah berada di bahagian friend list;

  • Gunakan column search untuk keyword seperti ini, tone excel, toneexcel, tone, xox, tp_, te_, dll untuk memudahkan anda mencari target unfriends.
  • Lihat pada gambar, jika terlihat pada gambar mereka sudah menjalankan bisnes simkad Tone excel atau yang lain.

dan jika terdapat pada nama mereka Tone excel atau yang lain.

  • Sila lihat pada profile, samada terlibat dgn bisnes simkad Tone excel atau yang lain.

Dan juga, perhatikan pada profile, kalau sudah lebih 6 bulan tak update tu, tak aktif lah namanya.

  • Add friends sehari seramai 50 orang. Add friends orang yang boleh dijadikan prospek. Anda boleh cari bakal prospek di bahagian like group2 bisnes atau pun melalui page2 pakar motivasi perniagaan.

Dan juga, add friends 5 orang agen Tone excel yang buat promosi di fb. Cari sendiri agen2 Tone excel yang setiap hari mereka promote bisnes simkad ini melalui fb.

Daripada fb mereka inilah anda akan dapat idea2 bagaimana mereka berjaya menjalankan bisnes simkad Tone excel ini dan juga anda boleh copy/edit/paste status mereka.

must be remembered

Letak 'setting' yang betul dalam fb anda - Kaedah Promosi

Kaedah promosi secara online di fb
Kaedah promosi secara online di fb

Letakkan 'setting' kebanyakkan nya kepada public kecuali di bahagian tagging.

Anda perlu ada website replika bisnes simkad anda sendiri. Jika anda sudah memiliki website sendiri, anda boleh gunakan website tersebut, tetapi jika belum ada, anda boleh dapatkan web replika disini, klik sini ⇒dapatkan web replika untuk saya⇐  yang tertulis nama dan no hp dan no id anda siap dengan 'auto lead capture' dan 'effective closing system'.

Apa yang perlu anda lakukan hanyalah dengan isi ruang kosong dan ikut arahan sterusnya,

5 minit nanti anda sudah ada website sendiri yang canggih.

While,

Saya akan terangkan kegunaan web replika Tone excel ini kepada anda dipelajaran seterusnya - Kaedah Promosi

Jika anda sudah memiliki web replika gajimasyuk.com/ sendiri.

Siapkan jawapan dan hashtag di dalam whatsapp.

Hashtag ini sebenarnya perlukan sedikit kajian untuk mendapatkan hashtag yang tinggi 'search' nya.

Tetapi daripada tak ada, saya letakkan beberapa hashtag yang anda hanya perlu copy paste sahaja setiap kali anda melakukan promosi.

In addtion,

Hashtag - Kaedah Promosi

Hashtag lebih merupakan anchor yang menggantikan link didalam fb.

#santainiaga
#BelajarUntukBerjaya
#ayatpowertoneexcel
#suamiperkasa
#buatduit
#kedaionlinemurah2
#kasutmurahonline
#Tips4marketing
#bisnescikgu
#jombuatduit
#BusinessDariRumah
#RancangKewangan
#bisnessimkad
#sayajualmurah
#inspirasikejayaan

Anda hantarkan sahaja hashtag ini ke dalam whatsapp isteri/suami atau handphone anda lagi satu. Ini hanya untuk memudahkan jika anda nak buat promosi di kemudian hari, anda buka saja whatsapp tadi, dan copy paste untuk di masukkan ke dalam iklan anda.

Important to realize,

Update yang ini dahulu sebelum anda memulakan apa2 promosi tentang bisnes simkad Tone excel - Kaedah Promosi

Pastikan anda update atau umumkan atau 'declare' pada semua orang yang anda adalah pengguna simkad Tone excel.

Kalau anda tak umumkan, bagaimana orang nak tahu. Jadi pastikan ini adalah pengumuman pertama yang anda update didalam fb anda.

Cara nya, ambil satu gambar 'selfie' dimana anda memegang sekeping simkad Tone excel dan post kan dalam wall anda.

And,

Masuk kan gambar tersebut bersama ayat ini:- Kaedah Promosi

"Salam sahabat semua, saya sudah pun menjadi pengguna simkad tone excel dan jika sahabat juga menggunakan simkad ini, saya akan dapat komisen setiap kali sahabat top up. Jika sahabat juga mempromosikan pada orang lain dan dapat pelanggan, sahabat sendiri akan dapat komisen dan saya juga akan dapat komisen setiap kali pelanggan sahabat top up. Jadi jika sahabat ingin bantu saya untuk dapat duit sedikit setiap kali sahabat dan pelanggan sahabat top up, saya amat2 berbesar hati, bersyukur dan berterima kasih kepada sahabat."

Jom kita pakat promosi bersama2 bisnes simkad ini. Bantu membantu.

Hubungi saya Asrul 012-9752971 atau lihat di sini www.gajimasyuk.com/user/asrulm/
#santainiaga
#BelajarUntukBerjaya
#ayatpowertoneexcel
#suamiperkasa
#Tips4marketing
#bisnescikgu
#jombuatduit
#BusinessDariRumah
#RancangKewangan
#ustazazharidrus
#nisnessimkad
#sayajualmurah
#inspirasikejayaan

And,

Siapkan Hp anda dengan app yang berkaitan untuk promosi bisnes simkad Tone excel - Kaedah Promosi

Pastikan Hp anda sudah ada app whatsapp dan wechat.

Siapa yang menggunakan komputer, pastikan anda gunakan whatsapp Web. Ini memudahkan anda jika anda mengendalikan whatsapp di komputer.

And,

Siapkan dahulu fan page anda sendiri - Kaedah Promosi

Belajar buat fan page sendiri terlebih dahulu, biarlah tiada yang like diperingkat awal, ada 2, 3 orang like pun dah memadai, biarlah ahli keluarga sendiri yang like, janji buat satu fan page.

Tapi nak buat fan page ni, tak boleh dengan Hp, memang kena mengadap komputer untuk pertama kali sahaja, selepas tu dah boleh uruskan dengan menggunakan Hp.

In other words,

Kaedah atau Cara untuk buat fan page, masuk ke dalam fb anda dengan komputer, dan klik di Create Page. - Kaedah Promosi

Join fb groups ni dan like page saya dahulu. Ini penting supaya anda boleh dapat ayat2 contoh yang baik untuk di copy paste semasa anda mula buat promosi nanti.

https://facebook.com/santainiagagroup/ 

https://www.facebook.com/groups/promositoneexel/

Teruskan teknik unfriends. Apabila anda buka fb anda, sesekali jika anda terjumpa posting2 yang sepatutnya anda sudah unfriends kan, mungkin kerana terlepas pandang atau dulu mereka sudah menetapkan pendirian dan menyebabkan mereka sudah termasuk dalam kategori unfriend, maka anda perlu unfriends kan mereka ketika itu juga.

Contohnya ada friends dulu tak join lagi apa2 business, tiba2 anda lihat dia baru join bisnes simkad tone excel/toneplus/onexox/myprepaid/mymi/dll, unfriends kan terus.


Pastikan anda lakukan ke semua langkah2 yang saya berikan diatas, kerana jika ada mana2 langkah yang anda tinggal kan, pasti promosi anda tidak akan membuahkan hasil.

 


Without delay,

Teknik & Kaedah promosi  bisnes simkad Tone Excel di fb.

Kaedah promosi online bisnes simkad
Kaedah promosi online bisnes simkad

First,

Pertama> kita beriklan terus mengenai simkad Tone excel atau bisnes simkad Tone excel - Kaedah Promosi

1. Kongsikan kelebihan sebagai pengguna simkad Tone excel.

2. Letakkan nama anda, no. tel, link website replika.

3. Letakkan hashtag yang saya berikan di bawah iklan anda tersebut.

#santainiaga
#BelajarUntukBerjaya
#ayatpowertoneexcel
#suamiperkasa
#buatduit
#Tips4marketing
#bisnescikgu
#jombuatduit
#BusinessDariRumah
#RancangKewangan
#bisnessimkad
#irfankhairi
#sayajualmurah
#inspirasikejayaan

Anda boleh ambil contoh ayat iklan dan copy edit paste di:

* Search di fb #santainiaga #BelajarUntukBerjaya atau #ayatpowertoneexcel

* Buka group promosi fb ini, dan copy mana2 ayat promosi yang anda suka, edit, paste dan publish dalam wall anda. https://www.facebook.com/groups/promositoneexel/

Lakukan 2 kali sehari.

Second,

Kedua> update perkembangan terkini berkaitan bisnes simkad Tone excel - Kaedah Promosi

1. Update aktiviti anda dan kaitkan dengan bisnes simkad Tone excel.

2. Letakkan nama anda, no. tel, link website replika.

3. Letakkan hashtag yang saya berikan dibawah iklan anda tersebut.

#santainiaga
#BelajarUntukBerjaya
#ayatpowertoneexcel
#suamiperkasa
#buatduit
#Tips4marketing
#bisnescikgu
#BusinessDariRumah
#RancangKewangan
#bisnessimkad
#irfankhairi
#sayajualmurah
#inspirasikejayaan

Lakukan paling kurang 1 kali sehari.

Third,

Ketiga> Private Messenger (PM) Anda yang approach prospek, bukan prospek yang approach anda - Kaedah Promosi

Klik di Friends list anda, pergi ke photo mereka, klik ke Message.

Hantarkan message paling power, Message:-

1:"Assalamualaikum" atau "Salam" sahaja.

Jika ada yang reply, hantar Message-

2: Minta maaf banyak2 kerana mengganggu, nama saya Asrul, saya adalah ejen rasmi penjual simkad Tone Excel. Boleh ke jika saya mengambil 1 minit sahaja daripada masa tuan/puan untuk menerangkan kelebihan simkad Tone Excel ini sekiranya tidak keberatan?

Jika mereka benarkan, hantar Message -

3: Tone excel adalah satu simkad yang kalau kita pakai dan promote kepada orang lain, kita akan dapat duit komisen setiap bulan. Ia boleh dijalankan 100% online melalui fb sahaja. Bila tuan/puan berkelapangan, sila lihat di Gajimasyuk.com/ <=== (web replika anda) Jika ada pertanyaan boleh hubungi whatsapp saya di 012-9752971 bila2 masa sahaja, insyaAllah saya akan cuba membantu. Terima kasih banyak2 kerana meluangkan masa 1 minit kepada saya. Assalamualaikum.

Hantarkan message ini kepada 20 orang rakan dalam friends list anda, tetapi JANGAN berturut2, biar setiap satu itu anda selangkan dalam masa 5 minit, baru hantar yang seterusnya.

Simpan message2 tersebut di dalam whatsapp anda untuk memudahkan kerja copy paste.

Jika prospek membalas dengan kata2 negatif, minta maaf sahaja, dan selepas itu UNFRIENDS kan terus. Kan senang !.

________________________________________

Furthermore,

Beriklan ke fb groups.>

kaedah promosi - fb groups pasar minggu
fb groups pasar minggu

Kaedah Promosi bisnes simkad Tone excel di fb groups

Sebelum anda boleh berikan ke dalam fb groups,

pertama sekali anda hendaklah menyertai group2 berkaitan tersebut terlebih dahulu.

Selepas anda memohon untuk Join Group2 diatas, anda kena tunggu  sehinggalah Admin group2 tersebut meluluskan permohonan anda atau tidak.

Jika permohonan anda diluluskan oleh admin tersebut baru lah anda boleh beriklan di dalam group itu.

To clarify further,

Teknik beriklan di dalam fb groups - Kaedah Promosi

Bisnes simkad my-prepaid
Bisnes simkad my-prepaid - kaedah promosi online
Iklan anda hendaklah ringkas dan padat, tidak terlalu panjang.

2). Letakkan contact number untuk di hubungi.

3). Kena letakkan gambar yang ada hubung kait. Jika anda tiada gambar, anda boleh ambil gambar yang saya sediakan di bahagian contoh dibawah ini.

Kaedah promosi - bisnes simkad Tone excel - Peluang Bisnes
Peluang bisnes simkad Tone excel

4). Setiap iklan mesti di selang kan masanya 5 minit ke group yang lain.

5). Anda hanya boleh beriklan sekali sehari sahaja untuk satu group fb.

Now,

Contoh iklan bisnes simkad Tone excel -1:- Kaedah Promosi

URGENT !!! Siapa nak test kerja part time ni? Saya hanya perlukan 30 orang shj. (Yang Rajin) Kerja 1-2 jam sehari dapat rm90-200 Tempat: Dirumah je. Habis buat send balik kat saya WHATSAPP: 012-975297

tone excel - iklan testimoni 1
example advertising image 1 - Bisnes simkad / kaedah promosi

And,

Contoh iklan bisnes simkad Tone excel-2: Kaedah Promosi

Siapa nak jadi business partner saya ?1 Daftar = RM20, bahan2 saya sediakan wasap segera 012-9752971

tone excel - iklan testimoni 2
example advertising image testimony 2 - Bisnes simkad / kaedah promosi

And,

Contoh iklan bisnes simkad Tone excel-3: - Kaedah Promosi

SNE0001
Bisnes santai dalam talian kini lebih mudah, cekap dan mesra pengguna. Bekerjasama dgn Air Asia bhd. Pendapatan 3X sebulan 7, 14, 31hb. Tinggal no wasap anda atau lihat sini ---> http://ow.ly/IjXI30b5HHI

#santainiaga #bisnesdarirumah #belajaruntukberjaya

Bisnes simkad Tone excel : passive incomes infographic TE2
bisnes simkad > passive incomes infographic TE2 / kaedah promosi online
*Lakukan 2 kali sehari. 
 

For the most part,

Larangan membuat promosi - Kaedah Promosi
  • Jangan sekali2 beritahu jika menggunakan simkad Tone excel ini boleh jadi jutawan.
  • Jangan merendahkan bisnes orang lain.ASRUL MAHAMUD 012-9752971 (whatsapp/wechat/sms/call)™
  • Member IDP: 1353528
  • Saya ingin berjaya bersama2 ANDA dalam bisnes simkad Tone Excel ini.
    bisnes simkad tone excel : daftar sekarang
    Bisnes simkad Tone excel >>> DAFTAR SEKARANG!!!

 

Comments are closed.